5 najboljših orodij za raziskovanje SEO

Orodja SEO so namenjena pomoči lastnikom spletnih mest in spletnim podjetjem pri optimizaciji strukture in vsebine spletnega mesta, da bi bolje odgovorili na iskanja resničnih uporabnikov. Ta orodja SEO lahko pomagajo prepoznati nove prometne priložnosti, naslove & ključne besede, priložnosti za povratne povezave in še veliko več.

Google Search Console

Google Search Console vam lahko pomaga razumeti, kako vaše spletno mesto nastopa. Prav tako lahko potrdi, da so bile vaše strani povezane s ciljnimi ključnimi besedami. Orodje za analitiko iskanja lahko da prednost najpomembnejšim stranem za prikaz bogatih rezultatov in hitrejše razvrščanje. Orodja vam lahko nudijo tudi neposredne napotke za reševanje težav z izkušnjo strani. Poleg tega vam lahko orodja pomagajo izvajati ločene teste SEO, da boste vedeli, katere optimizacije delujejo in katere potrebujejo delo. To je obsežen vodnik za uporabo Google SEC.

Če uporabljate Google Analytics, boste morda želeli razmisliti o uporabi Google Search Console. Je brezplačen in omogoča sledenje vedenju uporabnikov, ki je glavni del SEO. Orodje ima številne prednosti in je odličen kraj za začetek vaše strategije SEO. Če pa nimate računa, lahko uporabite svojega ponudnika imena domene. Če želite začeti uporabljati iskalnik Google, morate imeti Google račun in ime domene.

Če želite začeti uporabljati Google Search Console, morate imeti Google račun in ime domene. Ko nastavite račun, morate potrditi, da je vaše spletno mesto v vaši lasti. To lahko preverite na več načinov. Najprimernejša metoda je odvisna od velikosti vašega spletnega mesta in drugih Googlovih programov, ki se povezujejo z vašim spletnim mestom. Na primer, če je vaše spletno mesto v lasti več ljudi, boste morda želeli preveriti, ali ste lastnik te domene.

Ubersuggest

Čeprav ni najmočnejše orodje, je Ubersuggest brezplačno raziskovanje ključnih besed orodje, ki ga je vredno preveriti. Ne samo, da ga lahko uporabite, da dobite predstavo o tem, kaj počnejo vaši konkurenti, ampak vam omogoča tudi uporabo dolgih fraz, ki so zlato za SEO. Postopek je preprost in enostaven in lahko boste natančno videli, kaj morate storiti, da se vaše ključne besede uvrstijo v Googlu.

Brezplačna različica Ubersuggest zagotavlja rezultate SERP v realnem času. Lahko vam celo poda oceno prometa za najuspešnejša spletna mesta in vam pokaže, koliko skupnih objav v družabnih omrežjih imajo ta spletna mesta. Poleg tega orodje ponuja oceno domene za vsako spletno mesto na podlagi števila povratnih povezav. Kot bonus je Ubersuggest brezplačen, tako da ne boste porabili niti centa, ne da bi dobili dragocen vpogled v ključne besede.

Druga odlična lastnost Ubersuggesta je njegova zmožnost analize SERP prve strani za ključne besede. Vidite lahko, katera spletna mesta so uvrščena glede na ključne besede, ki ste jih vnesli, in katera so uspešnejša od drugih. Tako se lahko odločite, ali je ključna beseda, ki ste jo izbrali, vredna truda. Vidite lahko tudi, kako enostavno ali težko je uvrstitev za določeno ključno besedo v Googlu. To je odličen način, da se odločite, katere ključne besede so vredne vašega časa.

Čeprav vas morda skrbi, kako optimizirati določeno stran za največji promet, lahko uporabite Ubersuggest, da dobite predstavo o trgu in metodah distribucije. Ključnega pomena je, da ga uporabite strateško in izkoristite priložnosti, ki so na voljo. Z nevihto možganov s prijateljem ali kolegom boste lahko določili največje število besed, ki jih lahko prenese vaša vsebina, in izbrali najboljše strategije SEO za svojo vsebino.

Ahrefs

Statistika prometa Ahrefs vam daje predstavo o tem, kako priljubljena je vaša spletna stran. Svoje spletno mesto lahko primerjate z drugimi spletnimi mesti in vidite, katera imajo največ organskega prometa. Določite lahko tudi, katere ključne besede ustvarijo največ prometa. Ahrefs ponuja tudi orodje za analizo domene, ki vam omogoča, da preverite, kako se vaše spletno mesto uvršča med konkurenti. To je zmogljiva funkcija in vam bo pomagala razumeti, kako izboljšati svoj SEO.

Orodje nudi podrobne informacije o uspešnosti vašega spletnega mesta na straneh z rezultati iskalnika (SERP). Omogoča vam, da vidite, katera spletna mesta ustvarjajo največ prometa, razvrščena po avtoriteti domene in imajo najvišjo avtoriteto strani. Ahrefs je odlična možnost za merjenje vašega SEO uspeha. Brezplačna različica vam omogoča dostop do Ahrefsovih orodij za raziskovanje in merjenje ključnih besed. Če želite izboljšati svoj SEO, uporabite premium načrte.

Omejitve so dokaj velikodušne. Za začetni paket »Lite« lahko uporabite največ 500 ključnih besed. Na naslednjih treh ravneh se omejitev poveča na 1500, 5000 in 10.000. Te omejitve so skladne z omejitvami konkurenčnih orodij SEO. Plačljiva različica stane mesečno. Brezplačna različica Ahrefs je na voljo za tiste z manj izkušnjami ali tiste, ki šele začenjajo na področju SEO.

MOZ

Moz.com ima orodje za ključne besede, ki prikazuje obseg iskanja, organska razmerja med prikazi in kliki ter konkurenčnost ključnih besed. Raziskovalec ključnih besed vam lahko pomaga tudi pri prepoznavanju novih in povezanih ključnih besed. Integrira se s SEMRush in vam omogoča filtriranje glede na stopnjo konkurence in obseg iskanja. Moz Keyword Explorer lahko uporabite tudi, da ugotovite, katere ključne besede uporablja vaša konkurenca, in vidite, kje ste v SERP. Raziskovalec ključnih besed omogoča izvoz podatkov v različnih formatih.

Eden najboljših delov Moza je njegov pajek. Nenehno pregleduje vaše spletno mesto glede napak in vas nanje opozarja. Poleg pajkanja Moz Pro ponuja priložnosti za povezave in orodja za optimizacijo strani, ki pomagajo pri uspehu vaših prizadevanj za SEO. Cena je odvisna od vrste načrta in načina plačila. Plačate lahko od 99 do 999 USD na mesec za mesečni paket ali 1500 USD za letno naročnino.

Moz Pro je nadgrajena različica osnovnega orodja. Orodje vključuje orodja za SEO, vključno z načrtovalcem ključnih besed in raziskovalcem povezav. Z orodjem za ključne besede lahko poiščete nove povezave, sledite omembam blagovnih znamk in izboljšate uvrstitev svojega spletnega mesta. Moz ponuja tudi orodje za analizo povezav, ki ga je mogoče uporabiti za optimizacijo vaše vsebine in vaše spletne strani za iskalnike. Čeprav Moz.com ne ponuja lastnih orodij za upravljanje dosega povezav, lahko uporabite Keyword Explorer za iskanje in analizo novih povezav in ključnih besed.

Moz Local ponuja tudi meritve ključnih besed, ki vam pomagajo prepoznati in slediti potencialnim priložnostim v vaši strategiji iskalnega trženja. Na primer, podjetje, ki je želelo povečati lokalni organski promet prek lokalnih rezultatov iskanja, je lahko izboljšalo lokalni SEO za 15 % v samo štirih mesecih. Ekipa pri Moz Local je v 30 dneh uspela implementirati strategijo predstavljenih izrezkov. Ista strategija je bila uporabljena za Go Fish, ko so zamenjali domeno. V devetih mesecih po pretvorbi domene v Moz Local je podjetje zabeležilo 93-odstotno povečanje lokalnega organskega prometa.

Veličastno

Na Majestic.com lahko preverite svoje povratne povezave in uspešnost SEO kampanje. Domača stran spletnega mesta ima spustni meni s hitro povezavo poleg vsakega URL-ja, ki vam omogoča, da skočite neposredno na Raziskovalca spletnih mest. Prav tako lahko pripravite poročilo ali dodate spletno mesto svojim akcijam. Nadzorna plošča je uporabnejša od iskalnega polja in je odličen kraj za začetek. Več o različnih orodjih, ki so vam na voljo, lahko izveste na spletnem mestu Majestic.

Na voljo so tudi napredna orodja za poročanje in neobdelani prenosi povratnih povezav. Majestic SEO vam omogoča ogled zgodovinskih kampanj za ustvarjanje povezav in nadzorno ploščo za spremljanje konkurentov. Svoji oglaševalski akciji lahko dodate tudi več spletnih mest. Obstajajo celo orodja za ocenjevanje težavnosti raziskovanja ključnih besed in pogostosti povratnih povezav. Obstaja celo raziskovalec oglaševalskih akcij SEO, ki vam pomaga analizirati več spletnih mest hkrati. Vsekakor se splača preveriti! Samo ne pozabite preveriti brezplačne preskusne različice Majestic SEO in videti, kako se primerja z drugimi orodji SEO.

Plačljiv načrt Majestic ima številne prednosti, kot so dostop do API-ja in vrsto spletnih orodij. Plačljiv načrt vključuje celotno zbirko spletnih orodij, medtem ko brezplačen načrt ponuja enemu uporabniku dostop do vseh orodij. Če iščete mesečni paket, se lahko naročite tudi na plačljivi paket. Mesečni paketi Majestic so cenovno dostopni in primerni za manjše uporabnike. Svoj načrt lahko preprosto nadgradite ali znižate, kadar koli ste pripravljeni.

Veličastno

SEMrush.com je orodje za digitalno trženje, ki vam pomaga upravljati vse digitalne marketinške kampanje vašega podjetja. Njegove lastnosti in prednosti so zelo dragocene za digitalne tržnike vseh ravni, od začetnikov do izkušenih strokovnjakov. Uporaba tega orodja vam bo pomagala ustvariti vsebino, optimizirati vaše spletno mesto za iskalnike in zagotoviti, da imajo vaši obiskovalci prijetno izkušnjo, ko obiščejo vaše spletno mesto. Orodja, ki jih ponuja SEMrush, vam bodo pomagala bolje razumeti vašo konkurenco in razviti boljše marketinške kampanje.

Lahko vam pomaga najti ustrezne ključne besede za vaše spletno mesto. Analizira več kot 100 domen, da bi našel ključne besede, ki ustrezajo vaši vsebini. Dal vam bo seznam ključnih besed, sinonimov in dolgorepih ključnih besed, ki temeljijo na vsebini vašega spletnega mesta. Prav tako vam bo pomagal ustvariti boljšo strategijo za gradnjo povezav. Poleg tega, da vam bo pomagal razumeti, katere ključne besede so najbolj pomembne za vaše spletno mesto, vam bo SEMrush povedal tudi, katere ključne besede vam prinašajo največ prometa.

Njegovo Keyword Magic Tool je eno najbolj uporabnih orodij v SEM. Omogoča ustvarjanje zmogljivih glavnih seznamov, sledenje uspešnosti ključnih besed in ogled meritev v realnem času. Omogoča celo skupno rabo raziskav ključnih besed s sodelavci. Prav tako lahko integrirate SEMrush s storitvijo Google Analytics za navzkrižno primerjanje podatkov o uspešnosti vašega organskega iskanja. Orodje je brezplačno za uporabo, njegova zbirka podatkov pa vsebuje 200 milijonov besed. Prav tako pomaga prodajalcem Amazona optimizirati njihove sezname izdelkov za iskanje na mestu.