Kako uporabiti povratne povezave v SEO za izboljšanje uvrstitve

Poleg ustvarjanja povezav obstajajo tudi druge strategije, ki jih lahko uporabite za pridobivanje več povratnih povezav. Eden najboljših je vzpostavljanje odnosov z miselnimi voditelji in vplivneži v vaši niši. Ko ljudje iščejo določen izdelek ali storitev, se lahko postavite kot najboljša izbira. Uporaba družbenih medijev za promocijo vaše vsebine lahko vašemu spletnemu mestu pomaga pridobiti povratne povezave, prav tako pa tudi vzpostavitev vodilnega položaja v vaši industriji.

Najboljši način za pridobitev povratnih povezav je, da prosite ljudi, da se povežejo na vaše spletno mesto. Pomagalo bo, če druge prosite, naj vaše spletno mesto dodajo na svoj seznam. Če je mogoče, prosite za povezave v vsebini. Povezave znotraj vsebine bodo imele večji učinek kot povezave zunaj vsebine. Prepričajte se, da upoštevate njihova navodila, ko zahtevate povratne povezave. Ko dodajo vašo povezavo, jim sporočite, da je vaša. Obstajajo tudi storitve za povratne povezave Slovenije, s katerimi lahko objavite vsebino z povezave do vaše spletne strani hitreje. To so plačljive storitve in so v nasprotju s pravilniki iskalnikov, zato svetujemo previdnost pri nakupu povratnih povezav, saj lahko dobite kazen v rezultatih iskalnikov. Na žalost mnogi spletni skrbniki to počnejo, zato je plačljiva izgradnja povezav za mnoge obvezna, da bi ostali v koraku s konkurenco, le izvajajte jo previdno.

Drug način za povečanje povratnih povezav je pisanje člankov ali blogov, ki omenjajo vaše spletno mesto. To bo povečalo vašo avtoriteto in prepoznavnost kot ustreznega vira. Vaša vsebina bo tudi bolj zanimiva, če na svojem spletnem mestu omenite druga spletna mesta. Več ko ljudje vedo o vašem podjetju in izdelkih, večja je verjetnost, da jih bo zanimalo, kaj ponujate. Z rednim pisanjem člankov boste sestavili tudi seznam ustreznih spletnih mest.

Povratne povezave lahko izboljšajo vašo uvrstitev, vendar morajo biti kakovostne. Ni dovolj, da dobite povezavo s strani s slabim ugledom. Te povezave morajo ustrezati vaši vsebini in morajo biti kakovostne. Nujno je pridobiti povratne povezave s kakovostnih spletnih mest. Če so nepomembni, bodo škodili uvrstitvi vašega spletnega mesta pri iskanju. Cilj te strategije je izboljšati vašo uvrstitev, kar je nujno za vsakega lastnika podjetja.

Pred algoritmom Penguin so bile povratne povezave nizke kakovosti. Ta vrsta povratne povezave je pripomogla k uvrstitvi spletnega mesta, zdaj pa ni tako koristna, če prihaja s spletnega mesta, ki je v isti niši kot vi. Pridobiti morate povratne povezave z verodostojnih spletnih mest, ki so pomembna za vaše podjetje. Nato boste lahko izboljšali svoje uvrstitve v iskalnikih, ne da bi za to porabili čas in denar.

Naslednji korak je zgraditi pravo vrsto povratnih povezav. Na primer, če vaše spletno mesto prodaja nosečniška oblačila, poskusite pridobiti povratne povezave iz revij za nosečnice in modnih blogov. Če pa ste fizično podjetje, boste morali uporabiti geografsko ciljane povezave ali povezave, ki ustrezajo temi. Ni vam treba pridobiti povratnih povezav iz spletnega dnevnika, ki prodaja par škornjev.

Najpomembnejši korak pri ustvarjanju povratnih povezav je iskanje organizacij, ki imajo povezave, povezane z vašim podjetjem. Te organizacije lahko najdete tako, da poiščete organizacije v svoji panogi in mestu. Če ne najdete članstva, poskusite iskati njihove povezave. Najučinkovitejši način za ustvarjanje povratnih povezav je pisanje člankov in komentiranje na blogih. S tem boste ustvarili odnos z avtorjem in dobili nekaj odličnih povratnih povezav.

Ko ustvarjate strategijo povratnih povezav, morate upoštevati vire povezav. Nekatera spletna mesta vam lahko ponudijo brezplačne ali poceni povezave. Zagotovite, da so ustrezni za vaše podjetje. Pogosto je to lahko težavno in bo povzročilo izgubo prometa. Zato se morate osredotočiti na pridobivanje povratnih povezav s kakovostnih spletnih mest, da povečate učinek svojih povratnih povezav.

Druga možnost je ustvariti svoje povratne povezave na verodostojnih spletnih mestih. Za razliko od preteklosti, ko so nizkokakovostne povezave pomagale pri razvrščanju spletnega mesta, se boste morali osredotočiti na visokokakovostne, kontekstualne in ustrezne povratne povezave. S pridobivanjem povratnih povezav z verodostojnih spletnih mest boste lahko izboljšali svoje uvrstitve v iskalnikih in pridobili več prometa. Kako torej ustvarite močnejše in ustreznejše povratne povezave?

Poleg gradnje visokokakovostnih povratnih povezav se morate osredotočiti tudi na ustvarjanje ustreznih povezav do vašega spletnega mesta. To je še posebej pomembno, če ne želite plačati povezav, saj so te pogosto nekakovostne. Če se osredotočite na ustrezna, visokokakovostna in priljubljena spletna mesta, boste lahko ustvarili kakovostnejši in ustreznejši profil povezav za vaše spletno mesto. To so trije najboljši načini za pridobitev več povratnih povezav in povečanje vašega SEO.